Green Östergötland

Lekplatsbesiktning

Vi ser till att er lekplats är säker

Vi på Green i Östergötland erbjuder besiktning av lekplatser för att skapa en trygg och säker lekmiljö. Vi utför fristående besiktning men kan också erbjuda ett paket med en årlig besiktning och om önskas veckovis tillsyn eller månadsvisa funktionskontroller.
Våra besiktningsmän finns även redo om ni vill besiktiga en nyanlagd lekplats eller om en ändring har utförts på enstaka lekutrustning.

Lekplatsbesiktning i Linköping och Norrköping

Lekplatser spelar en avgörande roll för barns lek och utveckling samt fungerar de som sociala mötesplatser. För att garantera barnens säkerhet måste strikta regler och bestämmelser följas vid utformning och underhåll av lekplatser. Ansvar för att dessa regler efterlevs, och för att lekplatsen är väl underhållen och säker, ligger på fastighetsägaren, bostadsrättsföreningar och samfälligheter, oavsett lekplatsutrustningens ålder.

Visste du?

Enligt Plan- och bygglagen är det du som fastighetsägare/fastighetsvärd som ansvarar för att lekplatsens egenskaper upprätthålls. Genom en lekplatsbesiktning säkerställer du att lekplatsen är en trygg, lämplig och säker miljö för lek och aktiviteter och minimerar på så sätt risker för olyckor och personskador.

Arbetsprocess:

Vad vi gör:

Lekplatsbesiktning för fastighetsägare och kommun

Vi på Green Östergötland erbjuder besiktning av lekplatser i hela Östergötland, med bas i Linköping och Norrköping. Våra besiktningsmän genomför lekplatsbesiktningar i enlighet med standarderna SS-EN 1176 och SS-EN 1177. Med specialutrustning som modeller av huvud, kropp och fingrar, säkerställer vi att det inte finns farliga öppningar där barn kan fastna, och att stötdämpande underlag uppfyller kraven.

Lekplatsbesiktning Linköping

Fullt certifierade - Vi tar hand om allt

Det bästa sättet att försäkra sig om att lekplatsen uppfyller alla säkerhetskrav är att anlita en sakkunnig besiktningsman för en årlig besiktning. Utöver den årliga besiktningen bör den som ansvarar för lekplatsen även genomföra regelbundna tillsyns- och funktionskontroller, beroende på hur frekvent lekplatsen används och belastas.

Efter besiktningen sammanställer vi på Green ett protokoll som visar eventuella riskområden. Detta dokument ger en detaljerad översikt med bilder över lekplatsens säkerhet och hjälper er att vidta nödvändiga åtgärder för att skapa en trygg och säker miljö för barnen.

Vill du veta mer om hur vi jobbar med lekplatsbesiktningar?

Kontakta oss för rådgivning så skapar vi tillsammans en trygg lekplats.